• Nieuws
  • Ten Dam gaat strijd aan met Langeveld in strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond

Ten Dam gaat strijd aan met Langeveld in strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond

Laurens ten Dam gaat zaterdag 13 januari de strijd aan met Sebastian Langeveld in ’s werelds grootste mountainbike strandrace. Dat maakt organisator Le Champion vandaag bekend. Ten Dam, uitkomend voor Team Sunweb, reed eerder dit jaar de Tour de France en de Giro d’Italia waar hij Tom Dumoulin aan de overwinning hielp. In Egmond neemt hij het op tegen Sebastian Langeveld die de strandrace al twee keer op zijn naam schreef. Langeveld leverde dit jaar een uitstekende prestatie door een podiumplaats te veroveren in de klassieker Parijs-Roubaix.

Het is niet de eerste keer keer dat Ten Dam bij AGU Egmond-Pier-Egmond aan de start verschijnt, de toprenner uit Alkmaar stond al minstens vijf keer eerder aan de start. Echter haalde Ten Dam nooit het podium. Langeveld daarentegen schreef de prestigieuze titel al twee keer op zijn naam. Ten Dam en Langeveld koersten voor het laatst in 2014 tegen elkaar in Egmond. Destijds ging Langeveld er met de Trofee vandoor en bezette Ten Dam de 10e plaats.

De profs mogen het in Egmond opnemen tegen niet de minste. Ook profrenners Peter Koning en Michel Kreder, uitkomend voor Aqua Blue Sport, zullen plaatsnemen in het startvak op de Boulevard in Egmond. Beiden reden dit jaar de Ronde van Spanje. Ook strandracespecialisten Thijs Zonneveld, Bram Rood en Europees Kampioen Strandrace Jasper Ockeloen verschijnen aan de start

Le Champion maakte al eerder bekend dat meervoudig wereldkampioene Ellen van Dijk gaat strijden om de Trofee in het damesveld. Zij zal onder andere de strijd aan gaan met strandracekoningin Pauliena Rooijakkers en Rozanne Slik.

Inschrijving sluit 1 januari
Uniek bij AGU Egmond-Pier-Egmond is dat je als recreant in het wiel kunt rijden van deze grote namen. Al meer dan 3.000 deelnemers staan ingeschreven voor de populaire winterklassieker. Deelnemers kunnen zich inschrijven t/m 1 januari of tot de deelnemerslimiet is bereikt. De starttijd is deze editie vastgesteld op 9.00 uur. De start vindt plaats op de Boulevard in Egmond aan Ze