• Nieuws
  • Odeyn en Hoogenboom winnaars combiklassement

Odeyn en Hoogenboom winnaars combiklassement

In totaal deden 420 deelnemers mee aan het combiklassement van AGU Egmond-Pier-Egmond en Saucony Egmond Halve Marathon. Op zaterdag stonden zij om 09.00 uur aan de start bij AGU Egmond-Pier-Egmond. 38 km afzien en bikkelen over het strand, door Velsen Noord, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee. De finish vond net als de start ook weer plaats op Boulevard Noord in Egmond aan Zee. 

Een dag later starte deze 420 deelnemers aan de Saucony Egmond Halve Marathon. De start vond hier ook plaats op Boulevard Noord. Daarna renden de deelnemers 21,1 km over het strand en door de duinen. Na afloop van AGU Egmond-Pier-Egmond werd er een tussenstand opgemaakt wie er aan kop gaat voor het combiklassement. 

Op zaterdag ging bij de mannen Joris Blokker aan kop, hij is debutant bij het combiklassement. Maar Joris blikt tevreden terug: “Ik heb genoten en heb flink wat spierpijn, de combi leverde mij een mooie 6de plaats op”. Na AGU Egmond-Pier-Egmond ging Blokker aan de leiding, als hij zijn tijden op de halve marathon weet aan te scherpen kan hij zich volgend jaar mogelijk gaan mengen in de strijd om de titel.

Bij de vrouwen ging op zaterdag Alieke Hoogenboom aan kop. Bij de vrouwen die meedoen aan het combiklassement was Alieke Hoogenboom de snelste tijdens de Saucony Egmond Halve Marathon. Zij wist de titel te behouden! Joris wist helaas de titel niet vast te houden, hij werd verslagen door de ijzersterke Seppe Odeyn die een prachtige tijd neerzette op de halve marathon. 

Gefeliciteerd Seppe Odeyn en Alieke Hoogenboom!