• Nieuws
  • Inschrijving AGU Egmond-Pier-Egmond geopend

Inschrijving AGU Egmond-Pier-Egmond geopend

Inschrijven voor de MTB strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon is weer mogelijk. De winterklassiekers op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019 hebben een prachtig parcours langs de Noord-Hollandse kust, met strand en duinen. Als mountainbiker of hardloper moet je één keer in je leven aan deze heroïsche evenementen hebben deelgenomen.

AGU Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers de grootste en meest aansprekende strandrace van Nederland en daarbuiten. Strand, duinen, overweldigende obstakels en winterse omstandigheden dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan! Egmond aan Zee wordt voor één dag omgebouwd tot een echt wielerdorp voor de strandrace van het jaar, met start én finish op de Boulevard Noord. Het parcours van 38 km lang is uitdagend. Het strand wordt verlaten bij de Pier, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee voor spannende klimmetjes, trappen en hindernissen. De strandrace is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook profrenners komen graag naar Egmond aan Zee.

Een dag later starten 18.500 hardlopers op de Boulevard-Noord aan de NN Egmond Halve Marathon. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Het uitdagende parcours van 21,1 of 10,5 km gaat over het strand en door de glooiende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Het karakter van de wedstrijd wordt verder bepaald door de wisselende elementen. Een smal strand, storm, lage temperaturen of misschien wel een heerlijke winterzon, lopen in Egmond is altijd weer anders.

Combiklassement
Sporters die zowel houden van hardlopen als fietsen, kunnen aan beide evenementen deelnemen en doen automatisch mee aan het Combiklassement. Hardlopen en fietsen over het strand en opboksen tegen de elementen is toch fantastisch! Elk jaar zijn er honderden diehards die deze uitdaging aangaan en strijden om de felbegeerde winst.

Inschrijving
Het inschrijfformulier van de evenementen is te vinden op www.aguegmondpieregmond.nl en www.nnegmondhalvemarathon.nl. De inschrijving sluit op 31 december, of eerder als beide limieten behaald worden.