• Nieuws
  • BUFF® nieuwe co-sponsor van AGU Egmond-Pier-Egmond

BUFF® nieuwe co-sponsor van AGU Egmond-Pier-Egmond

BUFF® is de nieuwe co-sponsor van AGU Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon. Organisator Le Champion is blij dat BUFF® – een merk dat bekend staat om haar aanbod aan technische head- en neckwear die bescherming bieden tegen de zon, wind en kou – zich gebonden heeft aan de winterklassiekers. Een goede kans dat wind, regen en kou het de deelnemers op zaterdag 12 en zondag 13 januari niet makkelijk gaan maken. Eén leuke bijkomstigheid voor de helden die meedoen aan zowel het hardlopen als fietsen: zij ontvangen een speciale BUFF® na afloop.

Naast het co-sponsorschap bij beide evenementen heeft BUFF® ook zijn naam verbonden aan het klimklassement van AGU Egmond-Pier-Egmond en een tijdmeting van 1 kilometer bij de NN Egmond Halve Marathon.

Het BUFF® Klimklassement tijdens AGU Egmond-Pier-Egmond in Wijk aan Zee zal een beslissend moment zijn in de koers. Deelnemers krijgen hier een 500 meter lange klim met een maximaal stijgingspercentage van 8% voor de kiezen die leidt naar Hotel Het Hoge Duin. Naar verwachting zal hier het verschil gemaakt worden. De klim is weliswaar kort en venijnig, maar kent in zijn steilste stuk een stijgingspercentage dat vergelijkbaar is met de Cauberg. Zowel de winnaar bij de wedstrijd als cyclosportieven (m/v) vallen in de prijzen.

Bij de NN Egmond Halve Marathon kunnen deelnemers strijden om leuke prijzen bij de BUFF® Kilometer op het 21,1 km parcours. Tussen het 10 en 11 km punt op Camping Bakkum, waar je over onverharde paden loopt, kun je één kilometer lang het tempo verhogen voor dit klassement. Maar verschiet niet al je kruit, want Egmond is nog ver.

Over BUFF®
Het verhaal van BUFF® begint 25 jaar terug wanneer de avonturier Juan Rojas het idee krijgt om een multifunctionele sjaal te maken. In de stoffabriek van zijn familie produceert hij de eerste samples van een naadloze en kokervormige sjaal van elastisch en ademend microvezel. Met trots draagt hij de eerste versie van de Original BUFF® tijdens zijn avonturen op de motor en in de bergen. BUFF® is in 25 jaar uitgegroeid tot een waar begrip in multifunctionele headwear.

Na 25 jaar komt BUFF® met een nieuwe Original. Deze nieuwe Original BUFF® bestaat volledig uit het materiaal van gerecyclede PET-flessen, biedt 4-way stretch en UPF-50 protectie. Daarnaast is de isolatiewaarde en de vochtafvoer nog verder verbeterd ten opzichte van de vorige Original BUFF®. Uiteraard behoudt de Original zijn authenticiteit en de ongeëvenaarde kwaliteit die het product zo legendarisch hebben gemaakt.

Over de winterklassiekers
AGU Egmond-Pier-Egmond is al jaren de grootste strandrace van Nederland, op zaterdag 12 januari gaan 4.000 deelnemers de uitdaging aan. Strand, duinen, overweldigende obstakels en winterse omstandigheden dwingen de deelnemers om 38 km tot het uiterste te gaan. Een dag later vindt de NN Egmond Halve Marathon plaats, met 18.500 hardlopers. Als hardloper moet je één keer in je leven aan dit heroïsche evenement hebben meegedaan. Het uitdagende parcours van 21,1 of 10,5 km gaat over het strand en door de glooiende duinen van het Noordhollands Duinreservaat.

Combiklassement
Deelnemers die aan beide evenementen meedoen, strijden mee in het combiklassement. Elk jaar doen er zo’n 400 helden mee aan dit klassement en starten zowel op zaterdag als op zondag. BUFF® ontwerpt hier een speciale BUFF® voor, zodat de deelnemers dit trots kunnen dragen na deze ultieme prestatie.

De inschrijving is open tot en met 1 januari 2019.