• Nieuws
 • Herstelmaaltijd: Tiramicyclingsu

Herstelmaaltijd: Tiramicyclingsu

De wielrenners van Jumbo-Visma juichen ervan: Tiramicyclingslu. Voedingsco√∂rdinator van Team Jumbo-Visma, Karin Lambrechtse, deelt met ons deze heerlijke zoete herstelmaaltijd. Een recept boordevol eiwitten waarmee je jezelf beloont na een wedstrijd of training. Zo kan je weer snel het strand op ūüėČ

TIRAMICYCLINGSU (10P)

 • 400 G KOFFIE/ESPRESSO
 • 150 G RIETSUIKER
 • 350 G EIWITTEN (ONGEVEER 10 GROTE EIEREN)
 • 100 G VANILLESUIKER
 • 110 G FRIESLANDCAMPINA WHEY VANILLE
 • 200 G ALPRO DESSERT VANILLE
 • 1 VANILLESTOKJE
 • 350 G LANGE VINGERS
 • 800 G EHRMANN HIGH PROTEIN CHOCOLATE PUDDING
 • 20 G AMANDELSCHAAFSEL
 • CA 10 G CACAOPOEDER

Bereiding
Roer de rietsuiker door de koffie tot deze opgelost is. Laat de koffie afkoelen. Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf in een vetvrije kom. Schud in een bidon de whey met een scheutje water tot een klontloos geheel. Meng dit door de Alpro dessert vanille. Snijd het vanil¬≠lestokje in twee√ęn, schraap het merg eruit en roer door het vanille-whey-mengsel. Spatel dit mengsel rustig door de opge¬≠klopte eiwitten. Het is de bedoeling dat het geheel (iets) in volume afneemt.

Neem een schaal en doop de lange vin­gers één voor één in de koffie en leg een eerste laag van één pak lange vingers op de bodem van de schaal. Schep de helft van het vanille-whey-mengsel over de lange vingers en strijk het glad. Verdeel dan de chocoladepudding erover. Maak nu een tweede laag van in koffie gedoop­te lange vingers en schep er het resteren­de vanille-whey-mengsel over.

Bak het amandelschaafsel kort goud­bruin in een steelpan zonder olie. Strooi de cacao over de vanille-whey-laag en garneer met het amandelschaafsel. Laat minstens 4 uur rusten in de koelkast.

PER PORTIE VAN CIRCA 200 G: 327 KCAL
VET: 5,3 G
VERZADIGDE VETTEN: 1,5 G
KOOLHYDRATEN: 49,9 G
VEZELS: 2,1 G
EIWIT 21,2 G

Recept: Karin Lambrechtse

Een interview dat onze voedingsdeskundige Esther van Etten had met Karin Lambrechtse, staat in Le Champion Magazine. Deze ontvangen de bijna 20.000 leden van Le Champion. Wil je ook gebruik maken van de voordelen als lid? Kijk dan hier