BUFF® klimklassement

Op de route terug vanaf de Noordpier bij Velsen naar Egmond aan Zee, rijden deelnemers bij Wijk aan Zee het strand af voor een technisch onderdeel. In Wijk aan Zee wacht het BUFF® klimklassement. Deelnemers krijgen hier een 500 meter lange klim met een maximaal stijgingspercentage van 8% voor de kiezen die leidt naar Strandhotel Het Hoge Duin. De klim is kort en venijnig, maar kent in zijn steilste stuk een stijgingspercentage dat vergelijkbaar is met de Limburgse Cauberg. Voor de toprijders ligt hier een mogelijkheid om het verschil te maken in de wedstrijd.

Van iedere deelnemer wordt hier de klimtijd geregistreerd en zodoende wordt het BUFF® Klimklassement opgemaakt. Hier zijn prijzen te winnen voor de profs in de wedstrijd, maar ook voor de recreanten. De snelste mannelijke en vrouwelijke klimmer in de wedstrijd én de snelste onder de cyclosportieven winnen een hotelarrangement van het hotel waar ze naartoe klimmen, Strandhotel Het Hoge Duin! Dit klassement wordt mede mogelijk gemaakt door BUFF® en Strandhotel Het Hoge Duin.