Combiklassement 2020

Tijdens het sportweekend van Egmond aan Zee deden 700 deelnemers mee in beide winterklassiekers. Deze sporters deden mee in het combi-klassement en fietsten op zaterdag 38 km over het strand tijdens Egmond-Pier-Egmond en op zondag liepen ze een Halve of Kwart Marathon.
De totale beweegtijd over beide disciplines vormt het uiteindelijke combi-klassement.

Dit jaar hadden deelnemers voor het eerst de mogelijkheid een combi te doen met de kwart marathon. Dat leverde meteen een interessante winnaar op bij de mannen. Jordy Buskermolen, winnaar van Egmond-Pier-Egmond 2017, wint bij de mannen het allereerste combi-klassement met een kwart marathon en blijft als enige onder de 2 uur. Bij de vrouwen reed de uit Stompetoren afkomstige Yvette Koning de snelste tijd van alle combi-deelnemers tijdens Egmond-Pier-Egmond, maar ze moet zondag haar meerdere erkennen in Emma Blömeke uit het Duitse Münster. Zij wint het combi-klassement met overmacht.

Het combi-klassement met de halve marathon leek zaterdag af te stevenen op een lokale winnaar toen de Egmondse Tibor Zwaan de snelste fietstijd neerzette. Uiteindelijk eindigt hij als 7e, op ongeveer 9 minuten achter de winnaar, Yennick Wolthuizen. Met een tijd van 2:28:58 bleef hij als enige net onder de 2:29. Alieke Hoogenboom liet zien absoluut de sterkste te zijn bij de vrouwen. Op zaterdag zette ze de snelste tijd neer tijdens de strandrace naar de Noordpier en die koppositie heeft ze niet meer afgestaan. Met een tijd van 2:58:52 blijft ze als enige dame onder de 3 uur en wint ze het combi-klassement in Egmond aan Zee 

Hieronder zie je de top-3 van alle combi-klassementen. Hier vind je de totale uitslag.

Uitslag combiklassement halve marathon

MannenTijd
1. Yennick Wolthuizen2.28.58
2. Thomas Cremers2.29.49
3. Menno Munster2.32.56

 

MannenTijd
1. Alieke Hoogeboom2.58.52
2. Trudy Veenstra3.01.19
3. Margriet de Beus3.08.31


Uitslag combiklassement kwart marathon

 

MannenTijd
1. Jordy Buskermolen1.56.07
2. Theo Laroo2.09.30
3. Alexander de Wagt2.10.43

 

MannenTijd
1. Emma Blömeke2.19.36
2. Yvette Koning  2.30.29
3. Audrey Breur2.39.15