• Nieuws
  • €4.000,- voor KNRM en Egmondse Reddingsbrigade!

€4.000,- voor KNRM en Egmondse Reddingsbrigade!

De deelnemers aan Egmond-Pier-Egmond hebben samen €4.000,- opgehaald voor de KNRM en Egmondse Reddingsbrigade (ERB). Deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan dit goede doel. Dit geld is ingezameld voor de aanschaf van nieuwe pakken voor de reddende helden van onze Noordzeekust. De vrijwilligers van de KNRM Egmond en de Egmondse reddingsbrigade moeten hun hulpverlening vaak onder moeilijke omstandigheden uitvoeren en het pak dat bescherming biedt en in tijden van nood 48 uur op temperatuur houdt, is dan ook van levensbelang. Een aantal van hen hebben dringend een nieuw pak nodig, maar dergelijke pakken zijn kostbaar. Daar komt nu dankzij de donaties verandering in. De KNRM en de ERB dankt jou voor jouw donatie! 

KNRM Egmond aan Zee
KNRM reddingstation Egmond heeft het open water en de kust als werkgebied. Sinds 1824 verleent de KNRM al hulp, dit was voornamelijk toen gericht op de grote scheepvaart. De toenemende recreatie en bijbehorende hulpvraag, zorgde ervoor dat beide organisaties de laatste jaren steeds vaker met elkaar in aanraking zijn gekomen. 

De Egmondse Reddingsbrigade
De Egmondse Reddingsbrigade zorgt al sinds 1928 voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee. Op het water gaat het over de eerste kilometer uit de kust. De Egmondse Reddingsbrigade heeft als belangrijkste taken preventie, toezicht en hulpverlening. Het werven en opleiden van vrijwilligers en het goed onderhouden van materieel zijn hiervoor essentieel. 

KNRM bij Egmond-Pier-Egmond
Voorgaande jaren hebben deelnemers een donatie gedaan voor de bouw van het nieuwe reddingsstation van de KNRM en Reddingsbrigade Egmond. In het reddingsstation is een commandokamer gebouwd, vanuit hier worden de reddingsacties gecoördineerd. Tijdens Egmond-Pier-Egmond wordt het evenement aangestuurd en gemonitord vanuit deze commandokamer.

De KNRM en Reddingsbrigade Egmond zetten zich bij Egmond-Pier-Egmond ook in om gestrande deelnemers weer veilig terug te brengen naar Egmond aan Zee en stelt het boothuis beschikbaar om deze deelnemers op te vangen.

Meer informatie: www.knrm.nl