Voorbereiding

Egmond-Pier-Egmond rij je niet zomaar. Je doet er goed wat trainingsuren in de benen te hebben. Rij eens mee in een strandclinic, doe mee aan een andere strandrace of start met een trainingsprogramma. Zo kom je goed voorbereid aan de start.

Beukers Bike Centre strandtraining

Afgelopen seizoenen een groot succes, “samen het parkoers verkennen” voor Egmond-Pier-Egmond!

Ook dit jaar geeft Beukers Bike Centre een drietal trainingen op het strand voor iedereen die dit leuk vindt en zijn of haar techniek wilt verbeteren. Heb je hier ook zin in? Sluit dan aan op:

7 december, 25 december en 28 december

Het vertrek van de trainingen is om 9 uur bij Beukers Bike Centre voor de deur (Ir. van den Banstraat 14, Petten) en iedereen kan aansluiten, zowel strandtoppers als tobbers! Bij grote opkomst gaan we de groepen opdelen in verschillende niveaus: Rookies, Experienced & Experts. Onderweg geven de professionals van Beukers Bike Centre en de mannen van het Beukers-Pearl Izumi strandteam​ antwoord op al je vragen over bijvoorbeeld de juiste bandenspanning of hoe je strandop- en afgangen moet nemen. 

Deelname is gratis! Graag wel even aanmelden via info@beukersbikecentre.nl

Subaru Beach Battle

Om dat wedstrijdgevoel te krijgen en de benen eens echt te testen rijden we op 24 november in Wijk aan Zee de Subaru BeachBattle.

Met een startschot op de Dorpsweide van Wijk aan Zee en een parcours dat zich uitstrekt over de stranden van Wijk aan Zee, Heemskerk en Velsen (en een éénmalige overgang over de Noordpier indien de weersomstandigheden dit toelaten) is de Subaru BeachBattle een sensationeel evenement. Na een race van in totaal 40 kilometer ligt de finishlijn voor Strandpaviljoen DITTIS Sunsea.

De organisatoren verzorgen vanaf 5 oktober tot en met 11 januari ook elke zaterdag 15 strandtrainingen vanuit Wijk aan Zee en starten bij om 9 uur bij de SunSeaBar. In de trainingen zitten alle niveaus en iedereen die nieuw komt kan een keer kosteloos meedoen. Daarna betaal je voor 2 uur training €10. De trainingen vinden plaats op de parcoursen van Egmond-Pier-Egmond en de Subaru BeachBattle.

Strandfietsspecialisten van Theo Schilder

De strandfietsspecialisten van Theo Schilder in Alkmaar geven in december een techniektraining op het strand. Hier doe je veel kennis op, tips & tricks worden gedeeld en je rijdt met andere strandfietsliefhebbers. Deze training vindt zaterdag 21 december plaats om 10 uur vanaf restaurant Van Speijk. 

Daarnaast rijdt het team van Theo Schilder in de week voorafgaand aan Egmond-Pier-Egmond, op 5 januari, een generale repetitie waarin ze langs alle hoogtepunten van de Egmondse strandrace rijden. De starttijd wordt nader bepaald i.v.m. het getij.

Aanmelden voor beide trainingen kan via de website van Theo Schilder

Verbeter je mountainbikevaardigheden met Start2Bike

Voor beginnende en gevorderde mountainbikers biedt Le Champion trainingen aan in de vorm van vier wekelijkse trainingen. De clinics worden gegeven door onze gecertificeerde instructeurs opgeleid door NTFU en/of KNWU op basis van het Start2Bike concept. Kijk hier voor meer informatie en de data.

Let op je gezondheid, tips van Sportzorg

Deelnemen aan Egmond-Pier-Egmond is leuk en gezond. Voor, tijdens en na het evenement is het echter belangrijk goed stil te staan bij een aantal tips, om op een verantwoorde manier te genieten van het evenement. Lees deze tips goed, maar wees er altijd van bewust dat je bij sportactiviteiten zelf primair verantwoordelijk bent voor je gezondheid.

Lees de tips hier!

Sportvoeding

is een sportmerk met een uitgebreid assortiment voor iedereen die op zoek is naar producten aangepast aan de specifieke noden die je lichaam heeft om optimaal energie aan te leveren en te verwerken tijdens fysieke inspanningen. Elke fase van de sport heeft specifieke behoeften en daar zijn de Isostar producten op aangepast. Zo zijn er voedingsmiddelen die je gebruikt voor, tijdens en na de training of wedstrijd. Bekijk hier alle informatie!