Voorbereiding

Zie hieronder leuke tips voor jouw voorbereiding op Egmond-Pier-Egmond. Zo kom je goed voorbereid aan de start.

Beukers Bike Centre strandtraining

Afgelopen seizoenen was het een groot succes, “samen het parkoers verkennen” voor Egmond-Pier-Egmond!

Ook dit jaar gaat Beukers Bike Centre dat weer doen, samen vanuit Petten rustig over het strand naar Egmond fietsen en vanaf daar in stevig tempo Egmond-Pier-Egmond te rijden. Om data en tijden te prikken valt meestal niet mee, dit jaar was het niet anders. In de middag is het bij goed weer op zondag vaak wat te druk om met een grote groep het strand op te gaan en ook zijn toertochten en wedstrijden op het strand in de periode voor EPE. Uiteindelijk zijn het 2 trainingen geworden, dit jaar beide op zondag en iets later vertrek ivm het getij.

Dus wil je het materiaal en de benen nog een keer testen? Sluit dan aan op:

Strandtrainingen Egmond Pier Egmond:

Data nog niet bekend

Het vertrek van de trainingen is bij Beukers Bike Centre voor de deur (Ir. van den Banstraat 14, Petten) en iedereen kan aansluiten, zowel strandtoppers als tobbers! Bij grote opkomst gaan we de groepen opdelen in verschillende niveaus: Rookies, Experienced & Experts. Heb je onderweg vragen over de bandenspanning, strandopgangen etc.? Ons personeel en de mannen van het Beukers-Pearl Izumi strandteam​ verdelen zich over de groepen en kunnen (bijna) al je vragen beantwoorden!

Deelname is gratis!

Verbeter je mountainbikevaardigheden met Start2Bike

Voor beginnende en gevorderde mountainbikers biedt Le Champion trainingen aan in de vorm van vier wekelijkse trainingen. De clinics worden gegeven door onze gecertificeerde instructeurs opgeleid door NTFU en/of KNWU op basis van het Start2Bike concept. Kijk hier voor meer informatie en de data.

Let op je gezondheid, tips van Sportzorg

Deelnemen aan Egmond-Pier-Egmond is leuk en gezond. Voor, tijdens en na het evenement is het echter belangrijk goed stil te staan bij een aantal tips, om op een verantwoorde manier te genieten van het evenement. Lees deze tips goed, maar wees er altijd van bewust dat je bij sportactiviteiten zelf primair verantwoordelijk bent voor je gezondheid.

Lees de tips hier!

Sportvoeding

is een sportmerk met een uitgebreid assortiment voor iedereen die op zoek is naar producten aangepast aan de specifieke noden die je lichaam heeft om optimaal energie aan te leveren en te verwerken tijdens fysieke inspanningen. Elke fase van de sport heeft specifieke behoeften en daar zijn de Isostar producten op aangepast. Zo zijn er voedingsmiddelen die je gebruikt voor, tijdens en na de training of wedstrijd. Bekijk hier alle informatie!