• Egmond evenementen

Egmond evenementen

Naast Egmond-Pier-Egmond organiseert Le Champion nog twee evenementen in Egmond, namelijk de NN Egmond Halve Marathon op zondag 10 januari en de Egmond Wandel Marathon op zaterdag 23 en zondag 24 januari.

NN Egmond Halve Marathon
De NN Egmond Halve Marathon trekt op de tweede zondag van januari jaarlijks maar liefst 17.000 lopers naar de Noord-Hollandse badplaats Egmond aan Zee. Niemand wil dé winterklassieker aan het begin van het jaar dan ook missen. De vaak winterse omstandigheden bepalen doorgaans het karakter van deze klassieker. Sneeuw, ijs, regen en storm staan bij velen in het geheugen gegrift. Soms echter was het weer mild en bijna lenteachtig. Meer informatie: https://www.nnegmondhalvemarathon.nl

Egmond Wandel Marathon
Dit winterse wandelweekend is voor vele wandelaars een goed begin van het nieuwe wandeljaar. Wandelaars kunnen kiezen of ze één of twee dagen willen wandelen en op welke dag zij de Noordroute, richting Bergen aan Zee, en de Zuidroute, richting Castricum aan Zee, willen afleggen. Het parcours van beide afstanden leidt wandelaars langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat. De Noordroute doet ook de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer aan. Schitterende natuurgebieden en tegelijk een mooie uitdaging om de conditie te beproeven. Meer informatie: www.egmondwandelmarathon.nl.