Egmond-Pier-Egmond Virtual Ride 

Le Champion biedt jou, in samenwerking met Bkool en Fietssport, de mogelijkheid om dit jaar tóch de heroïsche strandrace Egmond-Pier-Egmond te rijden. Het publiek staat rijen dik klaar op Boulevard Noord om jou een vliegende start richting het strand te geven, waarna je aangemoedigd wordt om het zand en de obstakels te bedwingen. Dit jaar kun jij de sfeer van Egmond-Pier-Egmond alsnog ervaren. Warm en comfortabel vanuit huis!  
 
Samen met softwareontwikkelaar Bkool (o.a. betrokken bij de virtuele LBL Ardennen Classic) is het volledige parcours van 38 km vastgelegd, inclusief de obstakels en klimmetjes. Deze rit is voor iedereen in 3D én via video te rijden. Het enige wat je nodig hebt is een fiets, indoortrainer en de Bkool Simulator app voor PC, tablet of mobiel. Je kunt de Egmond-Pier-Egmond Virtual Ride nu fietsen t/m zondag 31 januari. 

Ga de strijd aan met Europees kampioen Ivar Slik!

Ben jij in voor een extra uitdaging? Ga de strijd op het strand aan met niemand minder dan Europees Kampioen Ivar Slik! Dat kan tijdens het live event op zaterdag 30 januari om 10.00 uur. Ivar fietst live in de winkel van Beukers Bike Centre in Petten en neemt het graag tegen jou op! Trap jij hem van de ranglijst? Komt dit tijdstip niet uit? Geen probleem: de Egmond-Pier-Egmond Virtual Ride is van 27 januari tot en met zondagavond 31 januari beschikbaar, met een apart eindklassement! Voor de winnaars van de klassementen (zowel man als vrouw) zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld.
 
Klaar om de uitdaging op het digitale strand aan te gaan? Registreer dan een Bkool-account en klik hier om deel te nemen. De start van de wedstrijd is op zaterdag 30 januari om 10.00 uur. Na je registratie kun je een maand lang gratis gebruik maken van het platform. Benieuwd hoe Bkool precies werkt? Wij leggen het uit.
 

Klaar voor de start?

  1. Bekijk of je jouw fietstrainer kunt koppelen. Verbinden met Bkool is voor populaire indoor trainers van Tacx, Wahoo en Elite geen probleem. Bekijk de volledige lijst hier
  2. Maak een account op Bkool: probeer 30 dagen gratis, daarna betaal je € 9,99,- per maand. Ben je PLUS-lid? Dan krijg je nog een 3 maanden gratis extra
  3. Download de BKOOL Cycling App op je desktop, tablet of smartphone. 
  4. Koppel je indoor trainer en sensoren (cadans, hartslag) via Bluetooth of ANT+ met de app. Zorg dat je fietstrainer binnen 2 meter van je desktop, tablet of smartphone is. 
  5. Klaar met koppelen? Start de route op en controleer tijdens het fietsen of alle gegevens correct zijn weergegeven (vermogen, snelheid etc.). Fietsen maar!
  6. Klaar met je sessie? Vergeet vooral niet om op 'save' te drukken om je rit op te slaan en eventueel te delen via Strava. 

Wordt dit jouw eerste Egmond-Pier-Egmond zonder elementen? 😉

Wil je de Egmond-Pier-Egmond Virtual Ride alvast fietsen? 

Dat kan!
De rit van Egmond-Pier-Egmond is te vinden in Bkool via de zoekfunctie van Bkool:

1 - Klik op het vergrootglas 🔍 
2 - Type in de tekstbalk “Egmond” 
3 - Selecteer “Egmond” direct onder de tekstbalk met het weg 🛣 symbool
4 - Filter “Available views” alleen op het video 📹 symbool
5 - Nu blijft alleen de Egmond-Pier-Egmond video route over in het optie menu
6 - Selecteer deze en klik op PLAY ▶️

Of bekijk onderstaande instructie video. Fiets je op zaterdag 30 januari mee het met het live event? Dan staat de race bovenaan in het LIVE menu van BKOOL.