Goede doel

Egmond-Pier-Egmond zet zich graag in voor een goed doel. Het goede doel is de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade. Tijdens jouw inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen aan deze stichting die zorgen voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee.

Vorige editie hebben deelnemers een donatie gedaan voor de aanschaf van nieuwe noodbakens voor àlle redders van KNRM Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade. Dit jaar kan er weer gedoneerd worden voor een nieuw doel:

Doneer voor de aanschaf van draadloze intercom helmen voor de nieuwe reddingboot van KNRM station Egmond aan Zee.
Komend jaar wordt de reddingboot van de KNRM station Egmond aan Zee, de Adriaan Hendrik, na ruim 30 jaar dienst vervangen door een nieuwe reddingboot van de Van Wijk klasse. Deze reddingboot wordt aan KNRM station Egmond aan Zee geschonken door een mevrouw die de KNRM Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade een zeer warm hart toedraagt.

Bij deze nieuwe reddingboot gebruikt de KNRM Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade graag helmen voorzien van een draadloze intercom. Dat geeft hen meer bewegingsvrijheid bij het uitvoeren van ons werk, namelijk hulp verlenen. Voor de leden van Egmondse reddingsbrigade zijn deze helmen tevens zeer geschikt voor hun werk vanaf de waterscooters.

Lever jij een bijdrage voor deze handige helmen? De KNRM Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade stellen elke bijdrage enorm op prijs!
KNRM Egmond aan Zee
KNRM reddingstation Egmond heeft het open water en de kust als werkgebied. Sinds 1824 verleent de KNRM al hulp, dit was voornamelijk toen gericht op de grote scheepvaart. De toenemende recreatie en bijbehorende hulpvraag, zorgde ervoor dat beide organisaties de laatste jaren steeds vaker met elkaar in aanraking zijn gekomen.

De Egmondse Reddingsbrigade
De Egmondse Reddingsbrigade zorgt al sinds 1928 voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee. Op het water gaat het over de eerste kilometer uit de kust. De Egmondse Reddingsbrigade heeft als belangrijkste taken preventie, toezicht en hulpverlening. Het werven en opleiden van vrijwilligers en het goed onderhouden van materieel zijn hiervoor essentieel.