Goede doel

Egmond-Pier-Egmond zet zich graag in voor een goed doel. Het goede doel van de 22e editie is de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade. Tijdens jouw inschrijving kun je een vrijwillige bijdrage doen aan deze stichting die zorgen voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee.

De vrijwilligers van de KNRM Egmond en de Egmondse reddingsbrigade moeten hun hulpverlening vaak onder moeilijke omstandigheden uitvoeren. Het pak dat bescherming biedt en in tijden van nood 48 uur op temperatuur houdt, is dan ook van levensbelang. Een aantal van hen hebben inmiddels dringend een nieuw pak nodig, maar dergelijke pakken zijn kostbaar.  Jouw donatie voor de aanschaf van een pak is voor hen dan ook van levensbelang. De KNRM en de ERB dankt jou voor jouw donatie.

KNRM Egmond aan Zee
KNRM reddingstation Egmond heeft het open water en de kust als werkgebied. Sinds 1824 verleent de KNRM al hulp, dit was voornamelijk toen gericht op de grote scheepvaart. De toenemende recreatie en bijbehorende hulpvraag, zorgde ervoor dat beide organisaties de laatste jaren steeds vaker met elkaar in aanraking zijn gekomen.

De Egmondse Reddingsbrigade
De Egmondse Reddingsbrigade zorgt al sinds 1928 voor de veiligheid op het strand, het duingebied en de zee. Op het water gaat het over de eerste kilometer uit de kust. De Egmondse Reddingsbrigade heeft als belangrijkste taken preventie, toezicht en hulpverlening. Het werven en opleiden van vrijwilligers en het goed onderhouden van materieel zijn hiervoor essentieel.

KNRM bij Egmond-Pier-Egmond
Voorgaande jaren hebben deelnemers een donatie gedaan voor de bouw van het nieuwe reddingsstation van de KNRM en Reddingsbrigade Egmond. In het reddingsstation is een commandokamer gebouwd, vanuit hier worden de reddingsacties gecoördineerd. Tijdens Egmond-Pier-Egmond wordt het evenement aangestuurd en gemonitord vanuit deze commandokamer.

De KNRM en Reddingsbrigade Egmond zetten zich bij Egmond-Pier-Egmond ook in om gestrande deelnemers weer veilig terug te brengen naar Egmond aan Zee en stelt het boothuis beschikbaar om deze deelnemers op te vangen.

Meer informatie: www.knrm.nl

2. Donaties werven via Pifworld

Logo PIF WorldPifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jouw goede doel in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven.

Steun een deelnemer of maak gratis jullie non-profit pagina aan. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com

Steun een deelnemer
Klik hier
Start jouw actie
Klik hier