Parcours

Vanaf de start op de Boulevard Noord fiets je via de hoofdstrandopgang het strand op en fiets je 18 km rechtstreeks naar de Pier in Velsen Noord. Na 38 km kom je vervolgens weer terug op de Boulevard Noord. Als je bij de hoofdstrandopgang bent, hoef je nog 500 meter af te leggen. Je fietst omhoog langs de vuurtoren en het einde van jouw uitdaging is in zicht!

De Noordpier - de eerste test, wie is hier op zijn best?
Je krijgt in Velsen Noord de uitdaging om de Pier op te fietsen en verlaat hier vervolgens het strand naar de Reyndersweg om een kilometer verder weer het strand op te gaan, nadat je de trap omhoog geklommen bent.

Klik voor detailkaart

Wijk aan Zee - het woord is aan de klimmers
In Wijk aan Zee zal een bepalend moment in de koers zijn. Je krijgt hier een 500 meter lange klim met een maximaal stijgingspercentage van 8% voor de kiezen die leidt naar Strandhotel Het Hoge Duin. Naar verwachting zal hier het verschil gemaakt worden. De klim is weliswaar kort en venijnig, maar kent in zijn steilste stuk een stijgingspercentage dat vergelijkbaar is met de Cauberg.
Op deze klim werd in 2020 het BUFF®Klimklassement opgemaakt, waarbij de snelste klimmers in de wedstrijd én de snelste klimmers onder de cyclosportieven (m/v) een hotelarrangement van Strandhotel Het Hoge Duin wonnen! Dit klassement werd mede mogelijk gemaakt door BUFF® en Strandhotel Het Hoge Duin.

Klik voor detailkaart
Castricum aan Zee - Het meest spectaculaire onderdeel ​​​​
Na 27 km is er een spectaculaire uitstap van het strand bij Castricum aan Zee. Wie bij terugkomst op het strand richting Castricum aan Zee niet mee zit in de kopgroep of bij het klimmen teveel in het rood heeft gereden, kan de kenmerkende Trofee van strandhout wel uit zijn hoofd zetten. Het mulle zand bij de strandopgang, de steile klim, de trappen die je moet afdalen en de obstakels in de afdaling zorgen er voor dat dit misschien wel het meest spectaculaire onderdeel is van Egmond-Pier-Egmond. Dit technische stuk is al jaren een bepalend moment in de wedstrijd.

Klik voor detailkaart
Tijdslimiet
Een tijdslimiet van 3 uur wordt aangehouden vanaf de laatste start. Deelnemers die de eerste passage bij Castricum aan Zee buiten de limiettijd passeren worden uit de wedstrijd gehaald.