Startprocedure wedstrijd

Onderstaand vind je de informatie van editie 2020. Te zijner tijd plaatsen we hier het programma van aankomende editie in 2022.

De start van de strandrace vindt plaats vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. De start van Egmond-Pier-Egmond is opgedeeld in diverse vakken waarbij ieder vak een categorie/onderdeel bevat. De categorie waarin gestart wordt, is aan een renner zelf te bepalen bij inschrijving, hierbij uitgezonderd de startvakken waar op uitnodiging of op basis van prestaties in plaats genomen kan worden. Hiervoor gelden criteria die hieronder staan beschreven. Aan ieder startvak is een kleur toegekend, deze kleur correspondeert met de kleur van het stuurbordje. Het is niet mogelijk in een ander startvak te starten.
Startprocedure vrouwen
Alle vrouwen starten vanuit startvak Roze. Dit vak wordt opgedeeld in 3 delen, prominenten, KNWU Licentiehouders en KNWU Startlicentie. Om het startvak te bereiken wordt een passage gemaakt tussen de vakken zwart en wit. Volg de aanwijzingen van de medewerkers op. De vrouwen starten na de mannen.
Inrijden en toegang tot startvakken
Inrijden op de Boulevard is niet mogelijk. Toegang tot de startvakken vindt uitsluitend plaats via de zijwegen van de Boulevard volgens de aangegeven toegangswegen.
KNWU Strandrace Competitie
Egmond-Pier-Egmond maakt onderdeel uit van de KNWU Strandrace Competitie, er zijn dan ook punten te verdienen voor dit klassement. Een hoge stand in het klassement van de KNWU strandrace Competitie kan een goede startpositie opleveren bij Egmond-Pier-Egmond. Het klassement na 3 wedstrijden is hiervoor leidend.
Prijsuitreiking en prijzengeld
De prijsuitreiking en huldiging vindt plaats op het podium in Sporthal de Watertoren. De eerste drie mannen en eerste drie vrouwen krijgen hier de bloemen van de rondemissen en de winnaar gaat natuurlijk naar huis met de felbegeerde trofee. De prijsuitreiking en huldiging van de Jeugdwedstrijd vindt ook plaats in Sporthal de Watertoren. De prijsuitreiking en huldiging van de Businessrace vindt plaats in de businesstent.
De Trofee “Het houten strandwiel”
Jaarlijks wordt gestreden om het houten strandwiel, deze trofee wordt uitgereikt aan de zowel de eerste man als vrouw die de finishstreep passeert. De trofee wordt jaarlijks vervaardigd door “Gejut” uit Egmond aan Zee en is gemaakt van materialen die afkomstig zijn van het Egmondse strand. De trofee kenmerkt de oorsprong van Egmond-Pier-Egmond. Zo was strandjutter Piet Tervoort uit Egmond-Binnen in de jaren 30 onbewust een van de eerste Beachbikers op het Egmondse strand. Lees meer over de historie van Egmond-Pier-Egmond. 

Prijzengeld

Egmond-Pier-Egmond

Heren Dames
1 € 500,- € 500,-
2 € 250,- € 250,-
3 € 175,- € 175,-
4 € 150,- € 100,-
5 € 125,- € 75,-
6 € 100,- € 75,-
7 € 75,- € 50,-
8 € 75,- € 50,-
9 € 75,- € 50,-
10 € 50,- € 50,-
11 - 14 € 50,-
15 - 20 € 50,-
Startlicentie

Heren Dames
1 € 50,- € 50,-
2 € 25,- € 25,-
3 € 15,- € 15,-
Combiklassement met NN Egmond Halve Marathon

Heren Dames
1 € 250,- € 250,-
2 € 150,- € 150,-
3 € 75,- € 75,-