Veelgestelde vragen

Wij doen er alles aan zodat jij je optimaal kunt voorbereiden op jouw race. Zowel voor als tijdens Egmond-Pier-Egmond. Heb je een vraag over Egmond-Pier-Egmond en kun je het antwoord niet op onze website terug vinden? Dan helpen wij uiteraard graag om jouw vraag te beantwoorden.

Inschrijving 2022

Inschrijven
Wanneer gaat de inschrijving open?
De inschrijving voor Egmond-Pier-Egmond 2022 gaat op maandag 13 september om 9.00 uur open en sluit op maandag 27 december 2021.

Hoe kan ik mij inschrijven?
1. Ga naar de website
2. Kies voor ‘Inschrijven’
3. Doorloop alle stappen van het inschrijfformulier
4. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je per e-mail een bevestigingsmail van ‘noreply@atleta.cc’. Via de link 'Open dashboard' kun je jouw inschrijving beheren.

Is er een Late Bird inschrijving?
De Late Bird inschrijving opent op dinsdag 28 december 2021 en sluit op woensdag 5 januari 2022.
Inloggen
Hoe kan ik inloggen in mijn persoonlijke account?
Als je jouw e-mailadres eerder hebt gebruikt tijdens een inschrijving, kies dan tijdens jouw nieuwe inschrijving voor ‘Inloggen’. Je ontvangt een code van ‘noreply@atleta.cc’ om in te loggen en verder in te schrijven.
 
Als je al ingeschreven staat, kan je in jouw dashboard inloggen. De link naar jouw dashboard vind je in de bevestigingsmail van jouw inschrijving.
Inschrijving wijzigen
Hoe kan in mijn inschrijving overdragen aan iemand anders?
Ga naar 'Open dashboard' in jouw bevestigingsmail. Open jouw registratie en klik je op jouw Ticket. Vul bij ‘Toewijzen’ het e-mailadres in van de persoon aan wie je jouw aankoop en/of startbewijs wilt toewijzen.

Indien je na de uiterste wijzigingsdatum, 29 november 2021, een ticket toewijst, kunnen wij de naam op het stuurbordje niet meer wijzigen. Je kunt jouw inschrijving tot vrijdag 7 januari 11.59 uur toewijzen aan iemand anders. De overdracht is voor eigen risico. Le Champion bemiddelt hier niet in.

Hoe kan in mijn inschrijving annuleren?
Als je niet mee kunt of wilt doen, dan kun je jouw inschrijving aan iemand anders overdragen. Hoe dat gaat, zie je bij de vraag over ‘overdragen’. Leden van Le Champion kunnen hun inschrijving t/m 29 november 2021 annuleren en krijgen hun inschrijfgeld (min administratiekosten) terug. Zie hiervoor de Algemene voorwaarden.

Kan ik mijn inschrijving omzetten naar de editie van 2023?
Nee, dat is helaas niet mogelijk.
Inschrijving overdragen
Hoe kan ik mijn inschrijving overdragen?
Ga naar 'Open dashboard' in jouw bevestigingsmail. Open jouw registratie en klik je op jouw Ticket. Vul bij ‘Toewijzen’ het e-mailadres in van de persoon aan wie je jouw aankoop en/of startbewijs wilt toewijzen.

Indien je na de uiterste wijzigingsdatum, 29 november 2021, een ticket toewijst, kunnen wij de naam op het stuurbordje niet meer wijzigen. Je kunt jouw inschrijving tot vrijdag 7 januari 11.59 uur toewijzen aan iemand anders. De overdracht is voor eigen risico. Le Champion bemiddelt hier niet in.
KNWU licentie
Ik heb nog geen licentie maar wil deze wel voor 2022 aanschaffen, kan ik me al inschrijven? 
Het is helaas pas vanaf 1 december mogelijk bij de KNWU om een licentie aan te schaffen voor 2022. We adviseren je om dit dan ook 1 december te doen en om je daarna in te schrijven voor Egmond-Pier-Egmond.

Kan ik ook een dag-startlicentie afnemen?
Ja dat kan. In de inschrijfmodule kun je kiezen voor de categorie 'Strandrace 38 km - Recreatie', vervolgens kun je bij producten kiezen voor 'dag-startlicentie'. Let op: wanneer je een dag-startlicentie koopt, dien je in het bezit te zijn van een KNWU ID. Dit kun je eenvoudig doen door je hier gratis te registreren.
Leeftijden
Wat is de minimale leeftijd?
Een deelnemer dient in het jaar waarin het evenement wordt gehouden tenminste de minimumleeftijd van 16 jaar te hebben bereikt. De jeugdrace is voor kinderen van 11 t/m 15 jaar.
Shirt
Is er een wielershirt beschikbaar?
Klik hier voor meer informatie over de wielerkleding. 

Ik ben vergeten een wielershirt te bestellen, is dit nog mogelijk?
Zolang de voorraad strekt (en uiterlijk t/m 31 oktober) kan je via jouw dashboard nog wielerkleding bestellen. Ga naar 'Open dashboard' in jouw bevestigingsmail, open jouw registratie en kies voor ‘Extra’s bijbestellen’.
Stuurbordje
Wanneer ontvang ik het stuurbordje?
Je kunt jouw stuurbordje op de dag van het evenement ophalen bij de Helpdesk. Zorg dat je ruim voor jouw start aanwezig bent en neem je bevestigingsmail mee. Dit kan zowel via je mobiel of door een uitgeprinte versie mee te nemen. Dan ontvang jij van ons jouw stuurbordje.

Ik heb een stuurbordje van iemand overgenomen. Kan ik de naam op het startnummer veranderen?
Als een stuurbordje eenmaal is gemaakt, kan de naam helaas niet meer veranderd worden. 

Egmond-Pier-Egmond 2022

Helpdesk
Waar is de Helpdesk van Le Champion?
De Helpdesk vind je in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee. 
Tijdslimieten en -registratie
Zijn er tijdslimieten?
Er wordt een tijdslimiet van 3 uur aangehouden vanaf de laatste start. Deelnemers die de eerste passage bij Castricum aan Zee buiten de limiettijd passeren worden uit de wedstrijd gehaald.

Is er tijdregistratie?
Nadat je de finishlijn bent gepasseerd, wordt jouw (netto) tijd automatisch via de BibTag geregistreerd. De wedstrijd is op bruto tijd.
Verzorging
Welke verzorging krijg ik onderweg?
Lees hier meer over de verzorgingsposten.
Medisch
Is er medische hulpverlening aanwezig?
Lees hier meer over de verzorgingsposten.
Foto en video
Worden er foto's gemaakt?
Ja, er worden foto’s gemaakt.

Waar kan ik mijn persoonlijke foto's terugvinden?
Je kan jouw persoonlijke foto’s terugvinden in de uitslagen.
Uitslagen
Waar vind ik mijn uitslag?
Via deze link kan je jouw uitslag terugvinden.

Mijn uitslag klopt niet, wat nu?
Als jouw uitslag niet klopt, stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing.

Business

Wil je jouw business teams op factuur betalen?
Klik bij het onderdeel ‘Betaling’ het vinkje ‘factuuradres opgeven’ aan. Vul hier alle gegevens in die op de factuur gewenst zijn. Druk vervolgens op de button ‘Betaal’. Je kunt nu kiezen voor de optie ‘Bank transfer’. Vul hier het e-mailadres in waar de betaallink naar toe gestuurd moet worden. In deze e-mail staat ook voor wanneer je de betaling voldaan moet hebben.
Hoe wordt de korting verrekend bij afname van meerdere teams?
Bij afname van 5-9 teams wordt er 5% korting toegepast. Bij afname van 10-14 teams wordt 10% korting toegepast en bij 15 teams of meer ontvang je 15% korting. De korting wordt gebaseerd op het bedrag exclusief BTW.
Heb ik de gegevens van de teamleden nodig om in te schrijven?
Nee, je kunt de teams aanmelden zonder de gegevens van de deelnemers paraat te hebben. Zodra je de teams hebt aangemeld kun je vanuit jouw dashboard een ticket toewijzen aan de teamleden. De deelnemer kan zelf de registratie voltooien.

Je kunt een inschrijving voltooien zonder alle tickets te moeten toewijzen aan een ander. Kies bij inschrijving voor ‘Later toewijzen’ of zet alle tickets op ‘Toewijzen aan: Mijzelf’. Op deze manier worden de tickets aan jouw e-mailadres gekoppeld. Op een later moment kun je vanuit je dashboard de tickets aan andere toewijzen.

COVID-19

Afgelasting en coronamaatregelen
Vindt het evenement in aangepaste vorm plaats?
Het is mogelijk dat de editie van 2022 in een aangepaste vorm zal plaatsvinden. We houden hiervoor nauwlettend de actuele ontwikkelingen in de gaten en zullen hierin schakelen indien nodig.

Welke coronamaatregelen worden er getroffen?
Dit is afhankelijk van de situatie in januari. We zullen de dan geldende maatregelen nadrukkelijk volgen en alle betrokkenen hierover over informeren.

Contact opnemen

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan direct een bericht. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om jouw vraag te beantwoorden.

Stuur ons een bericht