Voorbereiding

Egmond-Pier-Egmond rijd je niet zomaar. Je doet er goed wat trainingsuren in de benen te hebben. Rij eens mee in een strandclinic, doe mee aan een andere strandrace of start met een trainingsprogramma. Zo kom je goed voorbereid aan de start.
Beukers Bike Centre strandtraining
Afgelopen seizoenen een groot succes, “samen het parkoers verkennen” voor Egmond-Pier-Egmond! We hopen je ook dit jaar deze strandtrainingen van Beukers Bike Centre aan te kunnen bieden. We houden je op deze pagina op de hoogte.
Subaru Beach Battle
Om dat wedstrijdgevoel te krijgen en de benen eens echt te testen rijden we op 28 november in Wijk aan Zee de Subaru BeachBattle.
Met een startschot op de Dorpsweide van Wijk aan Zee en een parcours dat zich uitstrekt over de stranden van Wijk aan Zee, Heemskerk en Velsen (en een éénmalige overgang over de Noordpier indien de weersomstandigheden dit toelaten) is de Subaru BeachBattle een sensationeel evenement. Na een race van in totaal 40 kilometer ligt de finishlijn voor Strandpaviljoen DITTIS Sunsea.

Subaru Beach Battle
Strandfietsspecialisten Theo Schilder
De strandfietsspecialisten van Theo Schilder in Alkmaar geven in december vaak een techniektraining op het strand. Hier doe je veel kennis op, tips & tricks worden gedeeld en je rijdt met andere strandfietsliefhebbers. We houden je op deze pagina op de hoogte van de datum van deze trainingen.

Daarnaast rijdt het team van Theo Schilder in de week voorafgaand aan Egmond-Pier-Egmond doorgaans een generale repetitie waarin ze langs alle hoogtepunten van de Egmondse strandrace rijden. De starttijd wordt nader bepaald i.v.m. het getij.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Theo Schilder
Start2Bike
Voor beginnende en gevorderde mountainbikers biedt Le Champion trainingen aan in de vorm van vier wekelijkse trainingen. De clinics worden gegeven door onze gecertificeerde instructeurs opgeleid door NTFU en/of KNWU op basis van het Start2Bike concept.

Meer informatie
Tips van Sportzorg
Deelnemen aan Egmond-Pier-Egmond is leuk en gezond. Voor, tijdens en na het evenement is het echter belangrijk goed stil te staan bij een aantal tips, om op een verantwoorde manier te genieten van het evenement. Lees deze tips goed, maar wees er altijd van bewust dat je bij sportactiviteiten zelf primair verantwoordelijk bent voor je gezondheid.

Lees de tips